Uzun bir süre sonra, Merhaba!
Merhaba,
Uzun süredir web sitem üzerinden içerik paylaşmıyordum. Bunu bir blog yazısıyla açıklamanın doğru olacağını düşündüm. Blogta olmadığım bu süre boyunca, staja girmiş olduğum firmada çalışmaya başladım. Stajın bugüne kadar front-end konusunda bana oldukça fazla bilgi kattığını ve uzaktan bakınca karışık gelen jQuery dünyasının ne kadar kolay olduğunu öğrettiğini düşünüyorum.
Front-End üzerinde çok durmak istemediğimden biraz daha Back-End’e yönelmeyi düşünüyorum. Bakalım maceramız nasıl olacak 🙂
Bu ufak konudan sonra neden blog yazısı yazmadığıma geleyim 🙂 Blog yazmamı engelleyen 2 olay vardı.
- Sitelerin yapısını değiştirecek olmam
- Linux öğrenmeye odaklanıp biraz yazı biriktirmem
Yeni Yapı
Siteme bir kaç yorum gelmeye başladığından aklımda olan bir fikri daha çok düşünmeye başladım. Alperenozlu.com sitesinde blog tutmayı bırakıp kişisel sayfa yapmayı düşündüm. Blog’u ise blog.alperenozlu.com veya ozlu.me adresinde tutmayı düşünüyordum. Şuan ikisi arasındayım hala :). Henüz karar veremedim.
Yeni adresle beraber, yeni tasarımda yapmaya karar verdim. Tasarım sırasında stajda öğrendiklerimi kullanmak istediğimden temayı biraz js ağırlıklı yapacaktım ama sonra buna gerek olmadığını düşündüm. Optimize ve sadeliğe odakladım. Açıkcası güzel bir tema ortaya çıktığını düşünüyorum :). Yedeklerim de sorun çıktığı için tema uçtu gitti 🙁 . Yeniden daha düzgün bir şekilde kodlayacağım. Şuanlık temada bir satır bile ( cidden 😀 ) js kullanmadım. Yorum kısmı için disqus ve normal yorum sistemi arasında gidip gelmekteyim. Spam olayına sağlam bir engel bulabilirsem tercihim normal yorum sistemi olacak.
Siteye “Labs” diye bir kategori / sayfa açmayı düşünüyorum. Yazdığım küçük uygulamaları burada paylaşacağım, şuanlık sadece css & js düşünmekteyim ama daha sonra php, c veya java gelebilir.
Okulda almış olduğumuz Lab derslerini ve ödevlerini github üzerinden paylaşıp bunları güzel bir şekilde sitede yayınlamayı düşünüyorum.
Linux Öğrenmek
Sitede yazdığım yazılar genellikle sorun ve çözüm odaklıydı. Mesela ubuntu fare imleci yanıp sönme sorunu ile karşılaştığım için onunla ilgili yazıyordum. Lab dersinde çevremdekilerden de gördüğüm kadarıyla, insanların terminal kullanımına çok zor gözüyle bakmaları beni düşündürdü. Bu yüzden biraz daha basit seviyeden başlayarak, linuxun temelleriyle ilgili yazılar yazmayı düşündüm. Zaten linux’u bu kadar uzun kullandıktan sonra Windows’u silip, sadece linux kullandım uzun bir süre 🙂 Linux’u ben de temel bir seviyeden başladığım için, anlatmamın zor olacağını düşünmüyorum :).
Genel olarak yazmamın sebepleri bunlar, yeni yapı yeni yazılar yakında karşınızda olacak umarım beğenirsiniz.